Klub korisnika poslovnog softvera. Dobro došli!

Primena CalculusCloud softvera

Softverska "hobotnica"

CalculusCloud se poput softverske „hobotnice“ konfiguriše prema vašim potrebama a ne obrnuto i to u skladu sa vašim zahtevima i prema poslovnoj „vertikali“ u kojoj poslujete, odnosno privređujete. Na osnovu postavljenih zahteva sertifikovani konsultant konfiguriše CalculusCloud i na taj način predlaže rešenje koje će zadovoljiti zahteve različitih timova (sektora) unutar Vaše organizacije.


CalculusCloud je zapravo softverski alat za rad. Ponekad se ljudi umore na poslu, suočavaju se sa profesionalnim i ličnim problemima na poslu, izgaraju na poslu; zato nije ni čudo što ponekad povezuju svoje loše emocije sa svojim alatima – softverom na radnom mestu. CalculusCloud olakšava život vašim zaposlenima i pomaže im da brže urade svoj posao bez dugog treninga, plus generiše pozitivne emocije (npr. ne shvata se previše ozbiljno ) i inspiriše, dok istovremeno naš tim tehničke podrške neguje sve Calculus korisnike sa puno uvažavanja i posvećenosti.


Složenost konfiguracije ERP-a proizilazi iz složenih potreba vašeg preduzeća. Da bi vam predočili ovu sliku, evo samo nekoliko primera zahteva koji vode do kreiranja kompleksne platformske infrastrukture koja čini CalculusCloud kompleksnom i snažnom platformom.


CalculusCloud korisnički interfejs

 • Obezbeđen prevod za više jezika
 • Urađena lokalizacija za različite oblasti (npr. valute, datumi, područja, itd.)
 • Izuzetno kompleksni upiti bazi podataka prilagođeni su korisniku (prilagođena polja, sačuvani upiti, itd.)

 • Prilagodljivost/proširivost

 • Lako dodavanje prilagođenih atributa, objekata (npr. svojstva, osobine, test formule, itd.)
 • Interne modifikacije van funkcionalnosti standardnog okvira npr. poslovnih procesa
 • Intuitivno modifikovanje izgleda i osećaja za personalizaciju od strane krajnjih korisnika
 • Ispunjavanje potreba za vertikalizacijom (npr. specifična oblast poslovnja - industrije)

 • Operativnost

 • Visoka dostupnost tehničke podrške (za ne planirane zastoje i sl.)
 • Zahtevi za performansama za veliku količinu podataka, kašnjenje, propusnost, itd.

 • Funkcionalnost

 • Kompleksne sigurnosne potrebe (korisnici, uloge, prava pristupa, itd.)
 • Neograničena organizaciona struktura (npr. poslovne jedinice, poslovnice, itd.)
 • Rukovanje greškama i kompenzacija za povratne poslovne procese

 • Još nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir

  Integracija

  CalculusCloud ne živi na ostrvu i integracija sa drugim sistemima u eri digitalne transformacije je uvek prisutna. Te integracije su inherentno složene zbog prirode povezivanja heterogenih aplikacija sa različitim modelima podataka, granularnosti, kardinalnosti, semantike i protokola. Samo neki primeri:

 • Integracija sa Business to business (skraćeno B2B) platformama elektronskog poslovanja koje se odnosi na korišćenje Interneta i veb tehnologija za kupovinu, prodaju, jeftiniju, bržu i bolju saradnju POSLOVNIH subjekata.
 • Integracija sa Business to consumer (skraćeno B2C) platformama elektronskog poslovanja koje se odnose na trgovačku delatnost koja prodaje proizvode i usluge do krajnjih potrošača posredstvom internet tehnologija.

 • Standardi

  CalculusCloud sve API-je na nivou inegrisane platforme pokreće sa interfejsima prilagođenim korisniku koji su uključeni u različite implementacije, npr. Moj e-Račun. Koristi napredne tehnologije bazirane na standardima Veb servisa, npr. Veb servisi NBS. Ovi standardi su usmereni ka zadovoljenju zahteva svih učesnika koji su stvorili te standarde. Samo neki primeri:

 • Web servisi Narodne banke Srbije - registrovani korisnici web servis sistema dobijaju mogućnost pristupa javnim podacima Narodne banke Srbije. Na taj način je omogućeno da se ponuđeni podaci na zahtev automatski unesu u CalculusCloud bazu podataka.
 • Servis "Moj e-Račun" za slanje faktura u elektronskom obliku.

 • Percepcija

  CalculusCloud nije apsolutno jednostavan za upotrebu jer su veliki delovi aplikativnog softvera usmereni ka određenim ulogama, što se na prvi pogled može činiti veoma neprijateljskim za korisnike koji unose podatke - službenike koji nisu u toj ulozi. Na primer, korisnički interfejs nije nužno "jednostavan" za službenika za unos podataka kao što je po prirodi stvari jednostavan sistem administratorima.


  Konfigurabilnost

  CalculusCloud je konfigurabilno softversko rešenje (nasuprot prilagođenim softverskim rešenjima) i omogućuje da se korisniku isporuči sva funkcionalnost, ali uz to pruža jednostavan pristup, bez programiranja i pravljenju promena u softveru, osim razume se, onih promena koje unapređuju poslovanje. To omogućuje poslovnim korisnicima da samostalno upravljaju procesima koje žele da konfigurišu, a da se ne pretvore u programere.


  Često postavljana pitanja

  Koje Windows aplikacije se mogu deliti pomoću Winflector-a?

  Bilo koja Windows aplikacija uključujući i ostale 32/64-bitne Windows aplikacije mogu se deliti pomoću Winflector servera. Windows aplikacije namenjene deljenju se registruju na serveru. Jednom registrovane biće dostupne svakom korisniku kojem je administrator dao prava pristupa radi rada sa udaljenog računara (klijenta).

  Kako mogu dobiti tehničku podršku?

  Tehnička podrška korisnicima dostupna je putem e-pošte (legion@xsupport.eu) i daljinske podrške (RDC). Kada prijavljujete problem, molimo vas da navedete sledeće informacije:

 • ime i verzija softvera, broj licence
 • server i klijent operativni sistem (tačna verzija, uključujući zakrpe)
 • detaljan opis greške, učestalost njenog pojavljivanja, informacije ako se greška može reprodukovati
 • ID broj za daljinski pristup serveru aplikacija
 • Da li Winflector koristi Windows Terminal Services (TM), (WTS) ili Citrix?

  Winflector ne koristi Windows Terminal Services (TM) niti Citrix proizvode. Ne koristi ni protokol za udaljenu radnu površinu (RDP).

  Calculus d.o.o. kroz razvoj CalculusCloud poslovnog softvera nudi rešenje kojim ćete uspešno upravljati poslovanjem putem digitalne transformacije, uspešno optimizovati postojeće poslovanje i, iznad svega, razvijati i plasirati digitalno obogaćene proizvode i nove poslovne modele.

  Migracija Calculus12 softvera na Internet daje sasvim novu, proširenu funkcionalnost i pruža mogućnost da kreirate moderno, centralizovano radno okruženje koje se posebno preporučuje preduzećima sa više poslovnica. Takođe, široka dostupnost mobilnog Interneta omogućiće vašim komercijalistima na terenu rad u realnom vremenu. Centralizovana arhitektura, baza podataka sa osetljivim poslovnim podacima koja je isključivo pod vašom direktnom kontrolom, mogućnost lokalnog (LAN) i daljinskog izvršavanja (Wan) ERP aplikacija uz niske administrativne troškove, poboljšanu sigurnost i pristup uvek ažurnoj bazi ili bazama podataka omogućiće neograničeno širenje i rast vaše kompanije.

  Centralizacija rukovanja aplikacijama i bazama podataka realizuje se u konkurentnom tržišnom okruženju. Ovaj trend se često naziva „centralizovana obrada“ ili „virtualizacija“ ili „računarsko korišćenje u oblaku“. Sve ove metode imaju jednu osnovnu svrhu: sigurnu razmenu ERP aplikacija i ažurnih baza podataka gde god da su potrebne.

  Višekorisnički pristup

  Calculus12 aplikacije i baze podataka instalirane na kompanijskom serveru se dele i mogu ih istovremeno izvršavati svi ovlašćeni korisnici bez obzira da li rade u centrali kompanije, njenim filijalama ili se radi na terenu. Virtuelno se bilo koji uređaj može koristiti kao klijentska radna stanica za pristup ERP aplikacijama. Ovo uključuje Windovs, Linux, MacOS, Android, iPAD i iPhone uređaje.

  Mobilni pristup

  Namenski Android klijent omogućuje vam da radite sa svim svojim aplikacijama sa širokog spektra Android uređaja poput pametnih telefona i tableta. Pored toga, možete se direktno povezati preko bezbednih SSL protokola sa kompanijskim serverom preko iPAD-a, iPhone-a i ostalih mobilnih uređaja koji podržavaju HTML5 pregledače.

  Digitalna transformacija (DX)

  Digitalna transformacija je proces koji je pokrenut globalno – planetarno. Digitalizacija vodi do velikih promena u svim privrednim granama. Prognoze govore da će se do 2021. godine digitalizovati najmanje polovina globalnog stvaranja nove vrednosti, tj. proizvoda i usluga obogaćenih podacima i potpuno integrisanih u računarske procesne lance.

  DX nije stvar izbora! DX je pitanje opstanka! Uspećete samo ukoliko prihvatite ovaj zadatak i aktivno pokrene promene. Zahtev je ultimativan:

 • ili se prilagodi ili nestani sa privredne mape planete.
 • DX jednako važi za sve – softverske kompanije, proizvođače, trgovce, transport, komunikacije, potrošače, ...


  Digitalna transformacija je preobražavanje proizvoda, procesa i strategija

  Calculus d.o.o. je proizvođač poslovnog softvera nove generacije koji je sveobuhvatnom digitalizacijom značajno poboljšao svoje poslovne procese. Tri stvari su ključne za uspešnu digitalnu transformaciju su:

 • neprestani razvoj i usavršavanje,
 • sposobnost da se preduzeće nosi sa naglim promenama,
 • globalna saradnja.
 • Posvećena saradnja sa korisnicima CalculusCloud ERP-a je primer dobre prakse i uspešne saradnje biznisa i IT-a. Calculus d.o.o. pre svega digitalno transformiše sopstvene softverske proizvode i usluge i na taj način, kroz razvoj aplikacija, direktno pridonosi uspešnoj promeni poslovnih tokova svojih klijenata.

  Server aplikacija & baza podataka

  Procesor (i) Preporučuje se višeprocesorski ili višejezgreni server
  Sistem Windows Server 2016/2012/2008R2/2008/2003/Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP (nema podrške za Home izdanje)
  RAM 8GB
  Grafički režim 32/24/16-bitna boja

  PC (Windows klijentska radna stanica)

  Sistem Windows 2016/10/2012/8.1/8/2008R2/2008/7/Vista/2003/XP

  Winflector klijent (PC, MAC, Tablet, Smart telefon)

  Sistem Windows 2016/10/2012/8.1/8/2008R2/2008/7/Vista/2003/XP
  Linux 32/64-bit (uklj. Ubuntu), GTK 2.12+, X11R6+ (na primer Ubuntu 7.10, Fedora 10, Debian 5.0, CentOS 6.0, OpenSuSE 10.3, SuSE 11.0, Linux Mint 4.0 ili noviji)
  platforme zasnovane na ARM arhitekturi (npr. Rasberry Pi)
  MAC OSX
  Android version 1.5 ili noviji
  Web pregledač sa HTML5

  Pravila licenciranja

  Licenciranje CalculusCloud softvera

  CalculusCloud softver ("SOFTVER") zaštićen je zakonom o autorskim pravima i međunarodnim ugovorima. Calculus d.o.o. daje neekskluzivno pravo na korišćenje softvera prema uslovima navedenim u ugovoru o zakupu.

  image
  image
  image
  image
  image
  image